«Gjuha shqipe dhe kultura shqiptare»

SYRI TV
Meqenese per shume nxenes dhe mesues ne diaspore po vjen fundi i vitit shkollore, shkeputa keto faqe nga teksti «Gjuha shqipe dhe kultura shqiptare» niveli I.
A mund te me thote ndonje nga keta tekstberesit, tekstmiratuesit apo edhe recensuesit se ne cfare kurrikule apo metodike pedagogjike nxenesit e klases se pare mund te lexojne kete tekst!? Ku presupozohet qe ata e mesojne gjuhen shqipe pothuaj si gjuhe te huaj!
Tani do beni tekste per te qene per diasporen, apo do vazhdoni me tekste per perfitime!
Sivjet ky tekst ne Gjermani kushton plot 47,10€!!
Mire keta tekstberesit, tekstmiratuesit e recensuesit qe paguhen, po kush shtet ne bote paguan 47,10€ per nje nxenes! Gjermania nuk paguan, edhe kur paguan ky tekst i takon shkolles dhe jo nxenesit!?
Dua te di Suedia, Finnland, Japonia, Kanadaja sa e kane kuoten per nxenes?!
Nje gje eshte e qarte qe Shqiperia e paguan per nxenesit e diaspores!!
Hava Kurti Krasniqi