Drejt rekordeve të paimagjinueshme, Threads i Marc-ut

SYRI TV

Historia më e madhe këto ditë në botën e teknologjisë dhe mediave sociale është lançimi ambicioz i aplikacionit Threads të Instagram.

Ai synon të tërheqë të gjithë ata që janë të pakënaqur me ndryshimet e fundit nga Elon Musk dhe duket se koha e lançimit të aplikacionit për publikun është goditur jashtëzakonisht mirë. Threads u shfaq në dyqanet e aplikacioneve të mërkurën e kaluar, më 5 korrik, fillimisht vetëm për Shtetet e Bashkuara dhe Britaninë e Madhe, pa mundësi instalimi në Bashkimin Evropian (për shkak të mosrespektimit të GDPR).

Ju mund të shkarkoni Threads duke raportuar vendndodhjen tuaj diku tjetër, dhe shumë e kanë bërë tashmë këtë.

Ky aplikacion tërhoqi 5 milionë përdorues në orët e para të lëshimit në shpërndarjen publike dhe ritmi i lartë i aplikacioneve të reja nuk është ngadalësuar. Në 7 orët e para, numri i shkarkimeve arriti në 10 milionë, dhe mëngjesin pasues kishte 30 milionë përdorues të regjistruar. Kjo theu rekordin për platformën dixhitale me rritje më të shpejtë brenda një dite, e cila u mbajt së fundmi nga ChatGPT, e cila mori rreth pesë ditë për të tërhequr një milion përdorues.

Që nga mëngjesi i së premtes, kishte rreth 70 milionë përdorues në Threads, të cilët postuan 95 milionë postime dhe pëlqyen përmbajtjen 190 milionë herë. E gjithë kjo pavarësisht kërcënimeve me padi nga Twitter.

“Ky është fillimi për të cilin mund të shpresojmë vetëm! Ndjehet si fillimi i diçkaje të veçantë”, tha Mark Zuckerberg në postimin e tij – në Threads. Nëse së shpejti ky aplikacion kalon 100 milionë aplikime, do të thyejë një tjetër rekord.

U deshën dy muaj që ChatGPT të arrinte atë numër përdoruesish dhe aplikacioni i ri Meta, nëse trendi aktual vazhdon, mund ta arrijë këtë në më pak se një javë.