Besimtarët myslimanë në Emmenbrücke festojnë Kurban Bajramin

SYRI TV

Kurban Bajrami është njëra nga dy festat më të mëdha islame. Për nder të kësaj feste theren kurbane, ndërsa besimtarët e kryejnë njërin nga pesë kushtet e fesë islame, shkuarjen në Haxh.

Kurban Bajrami është një nga festat më të shënuara për botën islame që shënon dhe fundin e ritit të haxhillëkut i konsideruar si proces bindjeje, paqeje dhe sakrifice.

Manifestimi për territorin e Luzernit, kushtuar festës së Kurban – Bajramit, sot Gazetari i TV Syri Besim Laci ishte në Xhaminë  Uniteti – Emmenbrücke.

Edhe pse një ditë pune në Zvicër, një numër i madh të tyre kanë para organizuar mundësishtë që këtë ditë të shfrytëzojnë të lirë për të falur Kurban Bajramin dhe të jen zbashku me familjene tyre.

Me rastin e festës së Kurban – Bajramit, Ditën e parë, Kryesia e BIZ, uron gjithë besimtarëve Islam ditën e shenjtë të Kurban Bajramit.

Beism Laci – TV SYRI