Valdecy Urquiza nga Brazili kandidatin për Sekretar i Përgjithshëm i INTERPOLIT

SYRI TV

Valdecy Urquiza e Brazilit është propozuar nga Komiteti Ekzekutiv i INTERPOL-it si kandidate për të qenë Sekretari i Përgjithshëm i ardhshëm i INTERPOL-it, organizatës më të madhe botërore të policisë botërore,

Kandidatura e z. Urquiza do t’i paraqitet organit suprem qeverisës të INTERPOL-it, Asamblesë së Përgjithshme, për miratim gjatë takimit të tij në Glasgow, Mbretëria e Bashkuar. Nëse miratohet nga shumica e 196 vendeve anëtare të INTERPOL-it, ai do të marrë detyrën në fund të mandatit të Sekretarit të Përgjithshëm aktual – Z. Jürgen Stock i Gjermanisë – më 7 nëntor 2024.

Sekretari i Përgjithshëm i INTERPOL-it është zyrtari kryesor i Organizatës dhe emërohet për një mandat pesëvjeçar në detyrë.

Presidenti i INTERPOL-it Ahmed Naser Al-Raisi tha:

“Komiteti Ekzekutiv është i kënaqur që zgjedh zotin Urquiza si kandidatin e tij për të qenë Sekretari i Përgjithshëm i ardhshëm i INTERPOL-it.

“Me rritjen e ndjeshme të krimit transnacional, puna e INTERPOL-it nuk ka qenë kurrë më e rëndësishme. Përveç ruajtjes së neutralitetit të INTERPOL-it, Sekretari i Përgjithshëm i ardhshëm do të ngarkohet të punojë me vendet tona anëtare për të vazhduar punën e rëndësishme për të trajtuar aktivitetin kriminal ndërkombëtar, ndërtimin e kapaciteteve dhe aftësive policore dhe për të siguruar që sistemet tona të vazhdojnë të përdoren për të kapur më të rrezikshmit. kriminelët në botë.

“Z. Urquiza i bëri përshtypje Komitetit Ekzekutiv me përvojën, vizionin dhe angazhimin e tij ndaj policimit ndërkombëtar. Ai sjell përvojë të rëndësishme në polici, si oficer i lartë policie në Brazil, ish-anëtar i stafit të INTERPOL-it dhe si Zëvendës President i INTERPOL-it për Amerikën.”

Valdecy Urquiza është Komisionere e Policisë Federale dhe aktualisht mban pozicionin e Drejtoreshës së Bashkëpunimit Ndërkombëtar në Policinë Federale të Brazilit. Që nga viti 2021, pasi u zgjodh nga Asambleja e Përgjithshme e INTERPOL-it, ai shërben edhe si Zëvendës President i INTERPOL-it për Amerikat. Më parë, ai ka qenë Shef i Divizionit të Bashkëpunimit Ligjor Ndërkombëtar të Policisë Federale të Brazilit dhe Ndihmës Drejtor në Drejtorinë e Krimeve të Organizuara dhe të reja në selinë e INTERPOL-it në Lyon, Francë. Në Brazil, Z. Urquiza ka drejtuar gjithashtu Byronë Qendrore Kombëtare të INTERPOL-it, Divizionin e Bashkëpunimit Ndërkombëtar Policor, Divizionin e Marrëdhënieve Ndërkombëtare dhe Drejtorinë e Teknologjisë së Informacionit të Policisë Federale.

Z. Urquiza ka një diplomë juridike nga Universidade de Fortaleza, Brazil dhe diploma pasuniversitare në Administratën Publike nga IBMEC dhe të Drejtën Mjedisore nga Pontifícia Universidade Católica de São Paulo. Ai është gjithashtu i diplomuar në Akademinë Kombëtare të FBI-së në Quantico, Virxhinia, SHBA. Valdecy Urquiza është e martuar dhe ka dy fëmijë njofton Le Canton27 në Zvicër.