Rrezik i Konsiderueshëm»: Një tërmet zgjoi Zvicrën mesnatën – ndjehet në më shumë se 100 kilometra largësi

SYRI TV

Shërbimi Sizmiologjik i ETH Zürich regjistroi një tërmet me magnitudë 4.4 sipas shkallës Rihter rreth orës 2:34 të mëngjesit të martës. Epiqendra ishte afër liqenit Wägitaler, por tërmeti mund të jetë ndjerë nga qindra mijëra njerëz.

Në orën 2:34 të mëngjesit të martës, Shërbimi Sizmiologjik i ETH Zürich regjistroi një tërmet me magnitudë 4.4 sipas shkallës Rihter. «Ky tërmet mund të jetë ndjerë në të gjithë Zvicrën,» thuhet në faqen e internetit të tij.

Tërmet në Zvicrën Qendrore – «Dëme të mundshme
A është ndjerë në të gjithë Zvicrën?: Tërmeti me fuqi 4.4 pranë liqenit Wägitaler
Historia nga Georg Nopper • 8 orë më parë.

Në kalimin Pragel, midis kantonit Schwyz dhe Glarus, toka lëkundi me një fuqi prej rreth 4.4 sipas shkallës Rihter në mesnatën e të martës.
Tërmeti mund të jetë ndjerë në të gjithë Zvicrën, njoftoi Shërbimi Sizmiologjik i ETH Zürich. Tërmeti me fuqi 4.3 ndodhi rreth orës 2:34, rreth gjashtë kilometra në jugperëndim të liqenit Wägitaler, njoftoi fillimisht Shërbimi Sizmiologjik Zviceran (SED) në një njoftim automatik. Më vonë, ai rriti fuqinë e ngjarjes në 4.4.
Epiqendra ishte në zonën e kalimit Pragel, i cili lidh Muotathal SZ me Klöntal në Glarnerland.

Asnjë dëm i njohur
Dëme të vogla janë të mundshme sipas SED-së në një tërmet me këtë fuqi pranë epiqendrës. Raporte për dëme nuk janë marrë nga policia kantonale e Schwyz menjëherë pas tërmetit, siç tha një zëdhënës në kërkesë të agjencisë së lajmeve Keystone-SDA.
SED regjistron mesatarisht tre deri në katër tërmete në ditë në Zvicër dhe në vendet fqinje të afërta, ose 1000 deri në 1500 tërmete në vit. Për vitin aktual, numëruesi i tërmeteve të SED-së tregon deri më tani 756 tërmete.

Rreth 10 deri në 20 tërmete ndjehen nga popullsia çdo vit me magnitudë nga rreth 2.5. Së fundmi, një tërmet pranë Arolla VS me një fuqi prej rreth 3.8 sipas shkallës Rihter mund të jetë ndjerë qartë.
Tërmet në Zvicrën Qendrore – «Dëme të mundshme
A është ndjerë në të gjithë Zvicrën?: Tërmeti me fuqi 4.4 pranë liqenit Wägitaler
Historia nga Georg Nopper • 8 orë më parë.

Në kalimin Pragel, midis kantonit Schwyz dhe Glarus, toka lëkundi me një fuqi prej rreth 4.4 sipas shkallës Rihter në mesnatën e të martës.
Tërmeti mund të jetë ndjerë në të gjithë Zvicrën, njoftoi Shërbimi Sizmiologjik i ETH Zürich. Tërmeti me fuqi 4.3 ndodhi rreth orës 2:34, rreth gjashtë kilometra në jugperëndim të liqenit Wägitaler, njoftoi fillimisht Shërbimi Sizmiologjik Zviceran (SED) në një njoftim automatik. Më vonë, ai rriti fuqinë e ngjarjes në 4.4.
Epiqendra ishte në zonën e kalimit Pragel, i cili lidh Muotathal SZ me Klöntal në Glarnerland.

Asnjë dëm i njohur
Dëme të vogla janë të mundshme sipas SED-së në një tërmet me këtë fuqi pranë epiqendrës. Raporte për dëme nuk janë marrë nga policia kantonale e Schwyz menjëherë pas tërmetit, siç tha një zëdhënës në kërkesë të agjencisë së lajmeve Keystone-SDA.
SED regjistron mesatarisht tre deri në katër tërmete në ditë në Zvicër dhe në vendet fqinje të afërta, ose 1000 deri në 1500 tërmete në vit. Për vitin aktual, numëruesi i tërmeteve të SED-së tregon deri më tani 756 tërmete.

Rreth 10 deri në 20 tërmete ndjehen nga popullsia çdo vit me magnitudë nga rreth 2.5. Së fundmi, një tërmet pranë Arolla VS me një fuqi prej rreth 3.8 sipas shkallës Rihter mund të jetë ndjerë qartë.