Zgjedhjet kombëtare në Zvicër përfunduan me fitoren nga partitë konservatore dhe partitë e krahut të djathtë

SYRI TV

Zgjedhjet kombëtare në Zvicër përfunduan me një fiasko politike për partitë e majta, partitë konservatore dhe partitë e krahut të djathtë dolën fituese.

E majta e lidhur me PS-në pësoi një rënie drastike pasi të Gjelbërit humbën shumë.

Kandidatët me origjin nga Kosova nuk fituan, por treguan një paraqitje të shkëlqyer.

Rezultatet e Përparim Avdili Arber Bullakaj dhe Sanija Ameti nuk mjaftuan për të hyrë në parlament, por i ndihmuan jashtëzakonisht partitë e tyre.

Në zgjedhjet e ardhshme shpresojmë të kemi një deputet nga komunitetit ynë në Parlamentin e Zvicerres.