Paditet Google në SHBA për diskriminim të gjuhës shqipe

SYRI TV

Gjiganti teknologjik Google është paditur në Gjykatën e Lartë të Kalifornisë për mospërfshirjen e gjuhës shqipe në gjuhët e mbështetura nga Google.

Padia është bërë nga shtetasi amerikan Haki Dervishi, dhe Neshad Asllani, mjek kosovar, anëtar i bordit në organizatën “Dekada për të Drejtat e Njeriut” në New York.

Ky diskriminim sipas tyre ka pasur pasoja të mëdha në media, marketing, investime të huaja, zhvillim ekonomik dhe teknologjik në Shqipëri, Kosovë dhe kudo që flitet gjuha shqipe.

“Paditësit besojnë se diskriminimi i vazhdueshëm i gjuhës shqipe nga Google ka bërë që folësit e gjuhës shqipe të diskriminohen nga pjesa tjetër e Evropës dhe botës në zhvillimin e biznesit, në marketing dhe gazetari, pasi janë të përjashtuar nga platformat Google Ads, Google Adsense dhe Google Admob”, thuhet në njoftimin për media të dërguar nga Dervishi dhe Asllani.