UNE JAM PER RIBASHKIM KOMBETAR SI VITIN 1943

SYRI TV

Gazetari i shumëpërfolur nga Diaspora i cili çdo ditë sjell disa mendime individuale e që ka të bëje për dashurinë ndaj gurit të njomë dhe të tharë në vendlindje.

Pasqyrimet që ai sjell janë të freskëta dhe pa mëdyshje ka të bëje vetëm me ndjenjat e brendshme dhe zemrën e përgjysmuar ndaj Dukagjinit dhe Kosovës së dashur, e që asnjëherë nuk le anash shtetin amë dhe pjesët e capuara shqiptare si që janë ÇAMËRIA, Kosova Lindore, mali i Zi dhe të tjerat.

Kush më shumë ndjen për vendlindjen jashtë një mërgimtari që me shpirte e zemër por edhe me portofoli i dhuron vendit të lindjes dhe shtetit të tije.

Ai dhe shumë mërgimtarë përkrah angazhimeve të tyre në një vend të huaj me plotë dhembje dhe vuajtje në mëngjes fillojnë me vendin e tyre që shpesh thuhet se pas çlirimit dhe formimit të shtetit amë Kosovës, hajdutët e shkatërruan dhe duan të e fundosin edhe atë imazh të vogël, e disa thonë se jemi në rrugë të drejtë dhe nevojitet bashkimi dhe lirimi nga kapësit e partive me individ të gabuar në pushtet.

 

Dita i kalon në këtë formë një mërgimtari deri në mbrëmje!

Para gjumit edhe një herë vëzhgojnë rrjetet sociale e po ashtu portalet të cilët sjellin lajme të ndryshme nga vendlindja. Shumë nga këto portale sjellin lajme të ndryshme dhe kundërshtuese sikur të dominojë fryma e brendshme kundër vetë shtetit të vetë duke përfshirë edhe lider politik të cilët në ditët më të vështira të shtetit gjykojnë njëri tjetrin duke harruar ndikimet e tyre dhe japin imazhin e vrazhdët shtetit të tyre.

 

Mërgimtari i shqetësuar edhe para gjumit ka dhembjen ne zemër e shpirte me mos pjekurinë e tyre dhe vetëdijesimin e krerëve politik ndaj vendlindjes dhe vetë shtetit të tyre.

 

 

Një shkrim nga Qazim Zejnaj i freskët në mëngjesin e sotëm!

 

UNE JAM PER RIBASHKIM KOMBETAR SI VITIN 1943 KUR U BASHKUAN KOSOVE E SHQYPNI PASHA QATO DY VJET THOSHTA BABA JAM E DUE OSE ME LUFTE OSE PA LUFTE SE ARMIKU PO DONE PERSERI ,SE DISA LLAFAZANAVE E FJALAMANAVE ME RETORIKA QE PO JU SHKONE FJALA TE QYQET E KORBAT SI MUSHKA ,BALOSHA E KODOSHA DO PERFUNDOJNE NE FERRIN E DANTE ALIGHHIERIT SE NA LANE ME GVERR E MANIPULUAN ME POPULL E ME SHKENCEN E HISTORINE E DO I VRETE RRUFEJA (REJA ) …E BUKA SE PO KENAQIN ARMIKUN E PO PERDHIN N,BEOGRAD N,HYQYMET TE DRZHAVES TYNE SI USHTAR T,LODHET !

KATUNARQE :

SA RROJE GJTHESIA

SA RROJE GJITHE THEU

DO TE RROJE DARDANIA

EMER I MEMEDHEUT .