Si votuan Gjermania dhe vendet e tjera të BE-së në zgjedhjet evropiane!

SYRI TV

Të gjitha zhvillimet dhe rezultatet e zgjedhjeve të BE-së të vitit 2024

Përditësimi i 9 qershorit të orës 18:45: Në orët në vijim priten rezultatet e para preliminare të zgjedhjeve evropiane.

Parashikimet e para tregojnë tashmë një prirje fillestare: CDU dhe CSU kanë fituar zgjedhjet e BE-së të vitit 2024 në Gjermani me një diferencë të madhe.

AfD vijon si forca e dytë më e fortë.

Pas tyre janë SPD dhe të Gjelbërit me humbje të konsiderueshme.

Parashikimet e para preliminare për zgjedhjet evropiane:

Bashkimi ka arritur ndërmjet 29.6 dhe 30.0 për qind. AfD mori 16.1 deri në 16.4 për qind. SPD mori 14.0 për qind, të Gjelbrit mori 12.0 deri në 12.4 për qind dhe FDP mori 4.9 me 5.0 për qind. Aleanca e sapothemeluar e krahut të majtë Sahra Wagenknecht (BSW) mori menjëherë 5.7 deri në 5.9 për qind, madje duke kaluar edhe FDP-në.