Sonte në TV SYRI – Rainer Wieland ish nënkryetar i Parlamentit Evropian

SYRI TV

Si anëtar i CDU-së në Parlamentin Evropian, Rainer Wieland ka përfaqësuar interesat e qytetarëve të Vyrtemberg-ut të Veriut që nga viti 1997.

Ai është kryetar i grupit rajonal të përfaqësuesve të CDU nga Baden-Württemberg në Parlamentin Evropian dhe ka qenë një nga gjithsej 14 nënkryetarët e Parlamentit Evropian që nga viti 2009.

Në kuadër të Byrosë Parlamentare, ai është përgjegjës, ndër të tjera, për administrimin dhe funksionimin e infrastrukturës së të gjitha godinave të Parlamentit Evropian.

Ai gjithashtu përfaqëson Presidentin kur kryeson seancat plenare, në raste zyrtare ose në çështje të caktuara,siç janë marrëdhëniet e Parlamentit Evropian me vendet e Ballkanit Perëndimor.

Rainer Wieland është anëtar i Komisionit Kushtetues, Komisionit të Buxhetit dhe zëvendës anëtar i Komisionit për Peticione.

Ai është gjithashtu anëtar i Asamblesë së Përbashkët Parlamentare të Marrëveshjes ndërmjet Shteteve të Afrikës,

Karaibeve dhe Paqësorit dhe Bashkimit Evropian (ACP-BE) dhe anëtar alternativ i delegacionit për marrëdhëniet me Bosnje-Hercegovinën dhe Kosovën.

Rainer Wieland është gjithashtu kryetar i shoqatës së distriktit CDU në Ludwigsburg, anëtar i asamblesë rajonaletë Shoqatës së Rajonit të Shtutgartit dhe kryetar shtetëror i Unionit të Qytetarëve të Lartë të Baden-Württemberg.

Rainer Wieland ka qenë President i Unionit Evropian e.V.