Klaus Schwab, themeluesi dhe president i Forumit Ekonomi Botëror (WEF) në Davos të Zvicrës largohet nga posti i tij. Cilat ishin lidhjet e tija me shqiptarët

SYRI TV

Klaus Schwab po largohet nga pozicioni i tij aktual në krye të Forumit Ekonomik Botëror (WEF) që ai krijoi ne vitin 1971. Burri 86 vjeçat  ka inforomaur sot stafin e institucionit me një email,

Klaus Schwab, themeluesi dhe president i Forumit Ekonomi Botëror (WEF) largohet nga posti i tij i cili për 55 vite i kontribuoi paqes dhe satbilitetit ne botë

Nefail Maliqi eshte gazetari i vetëm shqiptar që ka qenë i privilegjuar te ndjek për së afermi gati për cdo vit Forumin Ekonomi Boteror (WEF) ne qytetin pitoresk ne Davos, ku merrnin pjese burrështetas nga mbare bota te superfuqive nga Georg Bush, Klinton deri tek Tramp apo Biden si dhe ata rus apo kinez si dhe evropian se bashke me shefat e OKB-së, NATO-s dhe Interpol-it

Gazetari shqipater redaktori i gazetes zvicerane Le Canton27.ch i cili ka marrur pjesë ne dabate sidmos kur eshte bere fjalë per mediat dhe zhvillimet ne ballkan, e ka njohur edhe personalisht presidentin e WEF z.Klaus që kishte lidhje dhe komunikim te mire me gazetarin dhe liderët shqiptar i cili kishte një rrespetk te jashtezakonshëm ndaj Kosovës i cili fliste me admirim per shiptare në Zvicër dhe rajon, për cka vazhimish kishte ftuar përfaqësuesit shqipatre nga ballkani, duke filluar nga Sali Berisha, Ibrahim Rogova deri tek te i fundit Edi Rama dhe Albin Kurti. Madje sipas gazetarit Maliqi ka pasur raste kur shqiptaret për dallim me kombet tjera, viteve te fundit prezentonin ne ket samit boteror ne Davos tre kryeministra shqiptare nga tri shtete, shkruan gazear zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Deri në janar 2025, Klaus Schwab do të kalojë nga pozicioni i kryetarit ekzekutiv në kryetar të bordit të fondacionit, tha zëdhënësi. Është ende e paqartë se kush do ta pasojë zotin Schwab. Numri aktual 2, Børge Brende, 58-vjeçari ish-ministër i Jashtëm norvegjez, është në një vend të mirë. Ndryshimi pritet të ndodhë përpara edicionit të ardhshëm të WEF në janar.

Me këtë qasje, Klaus Schwab po përgatit pasardhjen e tij. Që nga viti 2015, WEF është transformuar nga një platformë takimesh në një institucion kryesor global për bashkëpunimin publik-privat, tha zëdhënësi.

Si pjesë e këtij transformimi, WEF po kalon një evolucion të planifikuar nga një organizatë e udhëhequr nga themeluesi në një organizatë në të cilën një president dhe udhëheqje fondacioni do të marrin përgjegjësinë e plotë të lidershipit.

Që nga themelimi i saj në 1971, WEF është organizuar si një fondacion jofitimprurës, presidneti Klaus Schwab, themeluesi dhe president i Forumit Ekonomi Botëror (WEF) largohet nga posti i tij i cili për 55 vite i kontribuoi paqes dhe satbilitetit ne botë.