Shefi i Komandës Operative të armates zvicerane viziton Kosovën. Ditën Nacionale (1 gusht) do ta festoj në Prizren në mesin e ushtarëve te Swisscoy-it

SYRI TV

Komandanti i Korpusit Laurent Michaud,  Shef i Komandës Operative, viziton ushtarët zviceranë të SWISSCOY të angazhuar në Forcën e Kosovës (KFOR) dhe Forcën e Bashkimit Evropian (EUFOR) në Bosnje dhe Hercegovinë nga 31 korriku deri më 2 gusht.

Shefi i Komandës Operative viziton Ballkanin

Në kuadër të kësaj vizite treditore të trupave, Shefi i Komandës Operative do të marrë informacionin më të fundit mbi situatën e sigurisë në sektorin e angazhimit dhe mbi elementët e ndryshëm të angazhuar aktualisht, veçanërisht oficerët zviceranë të integruar në stafin shtetëror-ndërkombëtar të KFOR-it. Komandanti i korpusit Michaud do të vizitojë trupat e angazhuara në terren. Ai do të takohet edhe me ambasadorët e Zvicrës në Kosovë dhe Bosnjë e Hercegovinë si dhe me komandantët e KFOR-it dhe EUFOR-it.

Kreu i Komandës së Operacioneve do të përfitojë gjithashtu nga ceremonitë e Ditës Kombëtare për të nderuar gratë dhe burrat që kanë dalë vullnetarë dhe për t’i falënderuar ata për kontributin e tyre të rëndësishëm dhe të bashkuar për sigurinë dhe paqen në Ballkan dhe në Evropë. Përpjekjet e vazhdueshme të ushtarëve të KFOR-it dhe EUFOR-it mbeten faktorë vendimtarë për stabilitetin e këtij rajoni, veçanërisht në periudhën aktuale të tensionit njofton Le Canton27.

Përtej kontributit të sigurisë së KFOR-it dhe EUFOR-it, këto angazhime jashtë vendit gjithashtu bëjnë të mundur përdorimin e proceseve dhe materialeve në një mjedis operativ dhe rrisin ndërveprueshmërinë e Ushtrisë dhe oficerëve të saj. Prandaj, ato përfaqësojnë vlerë të shtuar të konsiderueshme për zhvillimin e aftësive të Forcave të Armatosura Zvicerane.