Veriu i Kosovës s’mund të bëhet Donbas i reagon Rama Lajçakut

SYRI TV

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka reaguar lidhur me takimin e djeshëm në Bruksel të kryenegociatorëve me emisarin sllovak, Miroslav Lajcak, takime nga të cilat s’ka pasur pothuajse kurrfarë progresi.

Rama në reagimin e tij ndaj njoftimit të Mrisoalac Lajcak, ka thënë se BE-ja duhet të veprojë me vendosmëri për të siguruar zbatim të shpejt të Marrrëveshjes Themelore.

Nuk mundet që shtetet e ballkanit të vuajnë politikën e dy shteteve dhe nuk mundet të krijohet Donbas i ri mes Kosovës dhe Sërbisë.