BE dënon kërcënimet serbe për vdekje ndaj deputetit shqiptar në Beograd

SYRI TV

Bruksel / UE, 28 shkurt -Per dy dite rresht ne Bashkimin Evropian u debatu mbi Kosoven dhe shqiptaret, perfshire edhe ne Serbi. Perveq takimit mes Kryeministrit shqiptar Albin Kurti dhe presifentit serb Aleksander Vucic dhe dhe sot ne nje konference shtypi u be fjale edhe per diskrimnimin e shqiptareve ne Luginen e Preshevrs, njofton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Duke folur per Luginen e Oresgeves zedhenesi i BE-se z. Peter Stano ka shprehuj keqardhje per kercnimet ndaj deputetit shqiptare nga Bukanoca ne Paralementin e Serbise z. Shaip Kamberi

«Kercnimet apo sulmet ndaj personaliteve por edhe gazetareve nuk jane shenje e mire ne rend te pare per ate vebd qe pretendon te jete demokratik apo nje dite te jete andtare e BE-se. Edhe Serbia ne kete rast duhet te kete kujdes. E di se ne rajon ka individ dhe grupe me elemente ekstreniste. Rasti i kercnimeve ndaj deoutetit shqiptar z. Kaberi per BE- ne eshte e papranueshme. Prandaj kerkojme nga autoritet e Beogradit qe te hetojne rasrin duke ndeshkuar autoret, njekohesisht te marrin masa mbrojtese te sigurise ndaj deputetit shqiptar sepse kercnimi i deputetit Kamberi eshte dicka e patolerueshme per ne..» ka thene zdhenesi i BE-se z. Stano per gazeten LecCanton27.ch