Kurti ndërkombëtarëve: Nga nesër është ndryshe

SYRI TV

Në nderim të vdekjes së policit Afrim Bunjaku, vrarë nga krimi serb në veri, kryeministri Kurti tha se asgjë s’mund të jetë si më parë.

Ai tha se Bunjaku u vra gjatë një sulmi ndaj policëve të Kosovës, nga një grup i “armatosur dhe të pajisur rëndë, të trajnuar profesionalisht dhe me plan, të mbështetur politikisht dhe logjistikisht dhe të financuar materialisht nga Serbia”.

“Përgjigja profesionale e policisë sonë rezultoi me eliminimin e disa terroristëve dhe kriminelëve, arrestimin e disa të tjerëve dhe neutralizimin e të gjithë grupit të tyre, si dhe konfiskimin me forcë të armëve dhe mjeteve të tjera të mbështetjes logjistike”, tha Kurti, duke shtuar:

“Faktet janë para nesh, para nesh dhe para syve të bashkësisë ndërkombëtare, si dhe të gjithë atyre që kanë guximin dhe vullnetin për të parë të vërtetën e rajonit në të cilin jetojmë”.