Bastisen 12 shtëpi te shqiptareve në kohën kur në Gjenevë dhe Bruksel po flitet për Asociacionin e Komunave shqiptare në Serbi, policia serbe shton presionin ne Luginen e Presheves

SYRI TV

Bujanovc UCPMB)  janë bastisur sot ne oret e hershme t emengjesit nga ana e xhandarmërisë serbe.Bastisjet janë kryer me urdhër të Gjykatës së Vranjës  m epretekst te « kërkimit te arëmeve » njofton nga Prishtina, korrespondenti i gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch 

Ky askion i ploicise serbe ehste konfirmua per mediat lokale edhe nga qytetaret dhe njëri prej ish-ushtarëve të UÇPMB-së, Nadir Sefedini.

Sipas tij “Mbi 10 objekte në Bujanovc dhe Zarbicë jane thyer. Ngjarja ka ndodhur të hënën më 6 mars”

“Familjen e kam për momentin në Gjilan. Fëmijët nuk po guxojnë të shkojnë në Bujanovc”, jemi të traumatizuar”, tha ai.

Lideret dhe qytetaret nga Lugina e Preshves kete nderhyrje te polcise serbe ne vednabnimet shqiptare ne Serbi e kosnideorjne presion dhe provokim ne kohen kur edhe Lugina e Presheves po kekron Asdociacionin e Komunave Shqiptare ne Serbi, konform reciprocitetit, ne kohen kur ne Bruksel ne kuader te diaolgut Kosovë-Serbi, serbet po kekrojne krijimin e Asaciocionit te Komunave serbe ne Kosovë.

Ne kundershti te ketij asociacioni, te shtunen e kaluar ne Gjeneve, para Pallatit e OKB-së protestuan qindra shqiptare nga Zvicra te cilet refuzuan « boshnjakizimin » e Kosoves, duke kerkuar Asociocionin e Komunave Shqiptare ne Serbi, meqe numerikisht jane dy here me shume se pakica serbe ne Kosovë, shkruan gazete zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Ky askion  i policise serbe ka shkaktuar panik tek qytetaret e Lugines se Presheves (nje krahine e banuar me shumice shqiptare ne Serbine Jugore, numerikisht dy here me shume se serbet ne Kosovë).

Qytetaret tjere te Bujanmcoit kane pohuar për Le Canton27.ch se nga ky aksion jane të traumatizuar pas bastisjes se shtëpive te ish-ushtarëve të UÇPMB-së nga xhandarmëria serbe, te cilet ish-ushtare pas luftes ishin amnestuar nga vetë Serbia duke u transofrmuar ne policene multietniike lokale ne rajon.

Lidhur me rastin ka reaguar edhe nënkryetari komunës së Bujanovcit, Shqiprim Musliu. Lugina e Presheves kerkon ndime nga Prishina zyrtare, BE dhe NATO. Musliu i ka dërguar edhe një letër kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti.

Bastisjet behen ne kohen kur nje delegacion shqiptare nga resheva, ne kre me deputetin  e veteme shqiptar ne Praalmentine  Serbisë Shaip Kamberi po qednrojne ne Uashignton. Aksioni ne fjalë me pretekst te « kërkimit te arëmeve » janë kryer me urdhër të Gjykatës së Vranjës, njofton nga Prishtinaa korrespeodneti i gazete zvicerane ne shqip Le Canton27.ch