Gazetari Preshevar Arben Mehmeti i cili jeton dhe vepron në Zvicër ka reaguar për regjistrimin e popullsisë shqiptare në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

SYRI TV

Ai bëri thirrje shqiptarëve  të regjistrohen,  ku do që  janë në  Serbi si dhe  të  gjithë shqiptarët që  kan nënshtetësi të Serbisë që  jetojnë në Evropë, duke theksuar se kjo është kundërpërgjigja më e mirë për politikat diskriminuese ndaj shqiptarëve në këto tre komuna me shumicë shqiptare . Regjistrimi i popullsisë në Luginë të Preshevës është shumë i rëndësishëm, andaj ftoj qytetarët e Luginës që të marrin pjesë në regjistrim, por shohim se po mungon një fushatë sensibilizuese nga të gjitha partitë politike në Luginë të Preshevës.

Mehmeti thekson se është obligim kombëtar dhe nderë i çdo qytetarit shqiptarë  që jeton në Serbi dhe në diasporë që ta kryej regjistrimin për veten dhe familjen e tij,  qe ti themi me të vërtetë Serbisë  se ne jemi një dhe një  komb.

Në fund unë si gazetar dhe qytetarë apo banorë i Luginës së Preshevës, kam besim të plotë tek çdo regjistrues që do ta kryej këtë detyrë me përgjegjësi ,uroj që qytetarët të përgjigjen në mënyrë masive ndaj regjistrimit i cili ka domethënie të madhe për qytetarët e Luginës së Preshevës.  Regjistrimi i popullsisë shqiptare në Luginë e Preshevës ka filluar që nga 01 Tetori i këtij viti dhe do mbarojë  me 31 Tetor,  andaj dil dhe regjistrohu thuaj po unë mundem .