ZVUCER-VIDEO/ Mjekët bëjnë zbulimin e ’shekullit›, falë saj tre të paralizuar fillojnë të ecin sërish

0
327

Tre burra të paralizuar, të cilëve u ishte thënë se do ta kalonin pjesën tjetër të jetës në karrocë, mund të ecnin përsëri falë mjekëve në Zvicër.

Një pajisje elektrike e vendosur rreth spinave të burrave nxiti sinjale nga truri në këmbët e tyre.

Dhe gjithashtu ndihmoi nervat e dëmtuar të shtyllës kurrizore, shkruan Syri.net.

Studiuesit shpresojnë se ky ‘bonus’ i papritur do t’i mundësojë disa njerëz të paralizuar që në fund të rifitojnë lëvizjen e pavarur.

Pacienti i parë që u trajtua ishte një zviceran 30-vjeçar, David M’zee, i cili pësoi një dëmtim të rëndë të shtyllës kurrizore në moshën 23 vjeçare.

/Syri.net/A.P/