ZVICRRA FORCON MASAT KUNDËR CORONA-VIRUSIT

0
1890

Këshilli Federal forcoi masat kundër korona virusit për të mbrojtur shëndetin dhe mbështet industritë e prekura

Bern, 13.03.2020


– Për të frenuar përhapjen e koronavirusit në Zvicër dhe për të mbrojtur popullsinë dhe kujdesin shëndetësor, Këshilli Federal vendosi për masa të mëtutjeshme në mbledhjen e tij në 13 Mars 2020:

Ndalon ngjarjet nga tani deri në fund të prillit më shumë se 100 persona, në restorante, bare dhe disko lejohen maksimalisht 50 persona. Kjo e bën më të lehtë mirëmbajtjen e distancës reciproke. Asnjë klasë nuk mund të zhvillohet në vend deri në 4 Prill. Hyrja nga Italia është e kufizuar më tej. Këshilli Federal po siguron gjithashtu deri në 10 miliardë CHF ndihmë urgjente për të qetësuar efektet ekonomike të pandemisë shpejt dhe pa burokraci.

Këshilli Federal