Zbuloni pse krijohet migrena

0
245

Më shumë se 300 milionë njerëz në botë vuan nga dhimbja e kokës dhe migrena, të cilat mund të zgjasin nga disa orë deri në disa ditë.

Pavarësisht kësaj, migrena vazhdon të mbetet në kuadër të rregullimeve më pak të njohura, pasi që aty mund të ndikojë gjenetika, rrethina dhe faktet neurologjike, të cilat dallojnë nga personi në person.

Simptomat e migrenës po ashtu ndryshojnë, ashtu që mund të paraqiten dhimbje të mëdha, mundim, marramendje, ethe, mbipeshë dhe ndjeshmëri ndaj dritë. Ekzistojnë disa teori për shkakun e migrenës: Ndryshimet kimike në tru Shtrëngimi vaskular në tru

Fluksi i tepërt i gjakut në tru Çrregullimet neurologjike Çrregullime të sistemit nervor që vijnë nga truri Ekspertët konsiderojnë se migrena mund të shkaktohet edhe nga mos zgjidhja e problemeve emocionale, mutacionet ose disfunksioni i gjeneve të caktuara.