Zbulohet kura për ata që kanë alergji nga kikirikët

0
184

Shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se kanë gjetur kurën për të gjithë ata që kanë alergji nga kikirikët.

Me anë të një studimi të bërë kohët e fundit, në hulumtimin e ri të publikuar në Journal of Medicine të New England dhe të paraqitur në mbledhjen vjetore shkencore të Kolegjit Amerikan të Alergjisë, Astmës dhe Imunologjisë, trajtimi i quajtur AR101 dhe prodhuar nga Aimmune Therapeutics-u tregua të rriste sasinë e proteinës në një fëmijë. Kjo mund të ofrojë tolerancë para shfaqjes së simptomave alergjike.

Strategjia quhet imunoterapia me gojë, Purvi Parikh, MD, një alergjiste dhe imunologe në rrjetin e alergjisë dhe astmës, shpjegon për Health situatën.

“Duke futur doza të ulëta të rritjes së alergjenit,” thotë ajo, “sistemi imunitar [bëhet] më pak reagues ndaj një alergjie specifike”.