Vetëvendosje synon ta përmbys rezultatin në Prizren bashkë me partitë tjera

0
453

Është deputet në Kuvendin e Kosovës, mirëpo tani ka vendosur të kandidojë si kryetar për komunën e Prizrenit. Mytaher Haskuka nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje është kandidati për kryetar të Prizrenit, i cili në balotazhin e 19 nëntorit do të përballet me Shaqir Totajn nga Partia Demokratike e Kosovës.

Haskuka në një intervistë ekskluzive për gazetën “Bota sot” është shprehur se diferenca me kundër kandidatin e tij Shaqir Totaj, nuk është e pa përmbysur dhe kështu në balotazh do të arrijë t’i marrë votat e nevojshme për t’u bërë kryetar i Prizrenit.

“Bota sot”: Keni një përqindje diferenciale më të ultë se kundër kandidati juaj, si do të arrini që në 19 nëntor ta ktheni rezultatin në favor tuaj?

Mytaher Haskuka: Është një diferencë votash, por mendoj se kjo diferencë e vogël është për shkak se Shaqir Totaj, pra PDK-ja kanë garuar në koalicion bashkë me Vakatin dhe nëse i mbledhim votat e tyre diferenca është ashtu siç është. Mirëpo, unë mendoj se në Prizren janë më shumë se 34 mijë votues që nuk kanë votuar as PDK-në, domethënë që janë në mes dhe këta 34 mijë që nuk më kanë votuar mua e as Totajn janë për ndryshim, shumica e tyre janë për ndryshim, ngase ata që kanë qenë për vazhdim të qeverisë kanë votuar PDK-në.

Nga këta 33 mijë votues, besoj që një pjesë bukur e madhe do të më votojnë me 19 nëntor dhe diferenca që ka qenë nuk është ndonjë diferencë e madhe, një diferencë e cila nuk mund të përmbyset. Ne do të punojmë me votuesit e partive tjera, që të dalin në zgjedhje dhe të votojnë ndryshimin, ngase në tre mandate PDK-ja ka bërë shumë dëme në Prizren dhe kjo duhet të ndryshohet.

“Bota sot”: Keni zhvilluar disa takime me subjektet politike që nuk janë në balotazh në Prizren, a pret mbështetjen e tyre dhe prej cilës parti më konkretisht keni mbështetje?

Mytaher Haskuka: Kemi pasur takime me të gjitha partitë politike, faktikisht me ato që janë në garë në Prizren dhe mendoj se disa do të  konkretizohen me një bashkëqeverisje pas 19 nëntorit. Vetëvendosja nuk ka numrin e duhur të asamblistëve komunalë, por kjo na bënë që të kemi një bashkëqeverisje.

Unë iu ofroj mundësi që bashkarisht të përpilojmë pikat programore për qeverisje 4 vjeçare dhe pastaj të kemi punë lidhur me këto qëllime.  Konkretisht të flas për partitë një nga një, nuk besoj që është korrekte sepse jemi në takime të vazhdueshme me ta dhe kemi disa ditë deri në proces elektoral dhe mendoj që para fillimit të procesit elektoral do të kemi edhe marrëveshje të hapura . Besoj që elektorati i partive të caktuara në Prizren do të preferojnë ndryshimin, e në këtë rast nuk është z.Totaj dhe PDK-ja, por jam unë.