Truku me fijet e çibritit zbulon a i keni mushkëritë të shëndetshme

0
344

A është çdo gjë në rregull me mushkëritë tuaja mund të na tregojë një test i vogël për të cilin ju nevojiten vetëm një fije çibriti dhe një çakmak.

Ndizeni fijet e çibritit dhe shtrijeni dorën në të cilën do ta mbani para vetes. Merrni frymë thellë me hundë dhe nxirreni jashtë nga goja.

Sa herë këtë e keni bërë para se keni fikur fijen e çibritit?

Nëse ju janë nevojitur disa herë që ta fikni, atëherë me siguri keni probleme me mushkëritë.

Këto probleme mund të jenë nga pirja e duhanit, mungesa e kondicionit fizik dhe sëmundjet kronike të organeve respiratore.

Në kapacitetin e mushkërive mund të ndikojë edhe mënyra e jetesës, por edhe sëmundja.

Është domosdoshme testin ta bëni në dhomën e cila është e ajrosur, mirëpo në të nuk duhet të ketë lëvizje të madhe të ajrit.