TRENI SERB QË DESHI TA KALL KOSOVËN

0
236

Më 8 janar tē vitit 2017, pikërisht në ditën e Kërshëndellave ortodokse serbe , zyrëtarë të lartë serbë deshën ta fusin një tren me ikona mitologjike serbe në veri të Kosovës duke e provokuar shtetin e Kosovës, por edhe Bashkësisë ndërkombëtare.
Ky tren ishte zbukuruar me parulla tē ndryshme ruso serbe, me ikonografi kishtare serbe dhe me parulla te shkruara nē disa gjuhë se Kosova ështē Serbi. Një fjalē popullore thotë se çka kujtohet kauri, as shejtanit nuk i bje ndërmend. Kjo lojē e ndyrē serbe sa nuk kishte shkaktuar një konflikt serioz ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.
Fal Bashkësisë ndërkombëtare kjo ishte mënjanuar, ndryshe konfliktu do të merrte hov. Politika destruktive e një shteti armiqësorē nuk ka ndalur, planet e tyre ndaj Kosovës vazhdojnë gjithmonë. Kur, kësaj i shtohet edhe një klasë e papërgjegjshme politike e Kosovës, padyshim se gjërat edhe mē shumë vështirësohen. fr.