Testi 15-minutësh që ju ndihmon të dalloni nëse keni myk në gojë

0
467

Nëse gjendet në sasi të vogla është e parrezikshme, por, kur shtohet në mënyrë drastike kjo mund të ketë pasoja për shëndetin.

Në një trup të shëndetshëm Candida albicans mbahet nën kontroll nga të ashtuquajturat bakterie të mira. Kur sistemi ynë imunitar punon si duhet sasia e Candida-s në trup mbahet e ekuilibruar.

Kur sistemi ynë imunitar nuk funksionon si duhet, ose ekzistojnë faktorë të tjerë si konsumimi i lartë i sheqerit dhe karbohidrateve, Candida mund të shtohet përtej normales duke dhënë simptomat e mëposhtme:
– Dhembje të shpeshta stomaku dhe probleme me tretjen
– Probleme me lëkurën (infeksione lëkure, ekzemë, psorasis, akne)
– Vështirësi në përqendrim dhe konfuzion
– Ndjenjë e vazhdueshme lodhjeje
– Ankth
– Luhatje humori
– Zemërim dhe Nervozizëm
– Dhimbje koke
– Dhimbje mesi
– Shtim i dëshirës për të konsumuar sheqerna, ëmbëlsira ose bukë
– Irritime të lëkurës etj
Infeksioni Candida është i vështirë për t’u diagnostikuar pasi kërpudhat janë të pranishme tek të gjithë ne. Analiza më e thjeshtë dhe tepër praktike që zbulon nëse jeni prekur nga myku. Në një gotë me ujë të pastër hidhni pak pështymë në mëngjes pa bërë pastrimin e gojës. Lereni gotën në qetësi dhe kontrollojeni here pas herë çdo 15 minuta deri në 1-2 orë. Nëse pështyma juaj ka mbetur në sipërfaqe të ujit, niveli Candida-s është normal. Nëse pështyma zbret në fund të gotës, ekziston mundësia që të keni nivel të lartë Candida në trupin tuaj. /Lajmi.net/