Tërstenën e torturuan, e futen në burg dhe ia ndaluan përjetë futbollin në Kosovë!

0
238

Viti 1981 do të mbetet viti më i errët për Nexhat Tërstenën, të cilit në kohën e rinisë iu rrënua karriera si futbollist dhe iu shuan ëndrrat tjera si maturant! Regjimi komunist me urdhrin e shovenistëve serb arrestoi Tërstenën dhe e dënoi atë me dhjetë vjet burgim! Në qytetin e Ferizajt sot e asaj dite flasin për Nexhatin dhe e kujtojnë si njërin nga talentet më të mëdhenj të futbollit në atë periudhë. Disa nga sportistët e asaj kohe, kur kujtojnë arrestimin dhe dënimin e Tërstenës, u “dridhej trupi” sikurse thupra sepse për një fjalë goje ke vuajtur me vite nëpër burgje.

Nexhati ka qenë qendërsulmues i talentuar ferizajas, luante për IMK Çelikun! Tërstena ishte akuzuar si organizator i demonstratave në vitin 1981 dhe përveç që u burgos, me urdhrin e regjimit komunist, atë e përjashtuan përjetë nga loja e futbollit, si person i rrezikshëm dhe nacionalist! Viti 1981 gjithmonë do të mbetet në kujtesë të Ahmet Sylejmanit, atë periudhë futbollist me përvojë i IMK Çelikut, ndërsa sot kryetrajner.  Sylejmani ofshanë kur kujton atëkohë sidomos arrestimin e Nexhatit. Sylejmanit ende nuk i fshihet nga kujtesa, se si milicia e regjimit komunist dhe serbosllave e asaj periudhe, e arrestoi talentin më të madh të futbollit, Nexhatin.