Telefon të palueshëm apo telefon të mençur? Cila është zgjidhja?

0
333

Telefoni i palueshëm Alcatel Go, i cili ka GPS dhe aftësi për foto dhe video, është 20 $ dhe ka jetëgjatësi të baterisë prej 16 ditësh. Jitterbug 5 është $ 180 dhe mund të punojë një muaj pa bateri. Samsung Gusto 3 është i lirë, nëse blini një pako prej 15 muajsh nga Affinity Cellular. (Kjo është për 350 minuta kohë bisede dhe nuk ka internet mobil / të dhëna, sepse nuk i mbështet të dhënat e internetit, por mund të bësh mesazhe!)

IPhone X, ndërkohë, është 999 dollarë, me një bateri që zgjat 12 orë pas përdorimit të rëndë dhe mbështetet në llojet e planeve të shërbimit që kushtojnë të paktën 50 dollarë në muaj.

Ne e dimë gjithë këtë, premtimi i telefonave të mençur – doli të jetë i rremë. Në vend të kualitetit, koha jonë në pajisjet tona mobile u kthyen në kohë të cilësisë dhe çdo gjë tjetër u bë një zbavitje.

Pra, a mund të shërohet varësia dhe nëse është kështu, a është telefoni I palueshëm zgjidhja më e shpejtë?

Për shumicën e pyetjeve, përgjigja është jo. Nëse liroheni nha iPhone ju do të bëheni më të mprehtë dhe më të organizuar. Ju do të duhet të largoheni nga shtëpia me një ide konkrete të destinacionit tuaj përfundimtar. Duhet të jeni pak a shumë në kohë. Me telefonin tuaj flip në xhepin tuaj, ju do të duhet një stilolaps, letër, dhe do të duhet një ditar.

Në të vërtetë, gjëja e fotove është një nga pjesët më të komplikuara të ekuacionit. Do të kisha rreth 12 fotografi të fëmijëve të mi, nëse nuk do të kisha një. Dhe ndërsa ekziston një zgjidhje, është e vështirë dhe do të marrë një shpenzim të vogël resursesh: ka dritë, kamera digjitale që mund të lidhen përmes wifi dhe të ngarkoni fotot tuaja në të njëjtën mënyrë si telefoni juaj.

Përveç kësaj, nuk shoh shumë dobësi. Ju nuk keni nevojë të kontrolloni emailin tuaj në lëvizje. Ju nuk keni nevojë që telefoni juaj të llogarisë hapat tuaja për ju; merrni një Fitbit nëse jeni të shqetësuar me këtë.

Gjithçka që lë është tërheqja nga varësia. Dhe një periudhë ankthi.