Stërvitje në grup apo individuale? Studiuesit japin përgjigjen

0
247

Të merresh me stërvitje është e këshillueshme nga mjekët për të gjithë. Por si duhet të stërvitemi? Vetëm apo në grup? Këto dilema tashmë marrin fund.

Stërvitja në grup është më efikase sesa ajo individuale. Një studim në Shtetet e Bashkuara dëshmon se stërvijtet në grup, si një lojë basketbolli apo volejbolli rezultojnë më të shëndetshme për trupin e njeriut.

Rezulton se njerëzit që janë ushtruar në sporte individuale kanë qenë të prekur nga stresi dhe depresioni. 23 përqind e tyre janë të ekspozuar ndaj këtyre sëmundjeve.

Profesorët shprehen se stërvitja 3 deri 5 herë në javë ndihmon për të pasur një gjendje të mirë emociaonale duke shmangur kështu depresionin. Të gjitha këto konkluzione janë përfituar nga studimi që ka analizuar për 25 vjet shëndetin tek rreth 1.2 milionë e të rriturve në SHBA.