Si të ndihet më pak aroma e qepës së fërguar në shtëpi?

0
218

Qepa është e shëndetshme dhe artikull i domosdoshëm, por nuk ka edhe aromë aq të këndshme…

Gjella nuk është e njëjtë pa qepë dhe është e paimagjinueshme që ta eliminojmë nga recetat e caktuara.Megjithatë, nuk mund të shmanget aroma e qepës, si gjatë kohës së grirjes, ashtu edhe gjatë fërgimit – kur vërtet di “të lirojë aromë të pakëndshme” në gjithë banesën.

Shumë njerëzve u pengon shija dhe aroma e qepës, por kjo nuk është arsye pse nuk duhet ta konsumoni, transmeton Telegrafi.Ajo që mund ta bëjmë është që njëherë në javë, apo sipas nevojës, të përgatisim sasi më të madhe të qepës – dhe pastaj ta fusin në frigorifer me ngrirje të thellë.

Dhe, pastaj thjesht, me lugë e ndajmë sasinë e nevojshme të cilën, normalisht, do ta përdorim.

Qepa e ere fsheh shumë përparësi shëndetësore. Kuercetina është përbërësi më i njohur i qepës dhe ka veçori të fuqishme antiinflamatore.Është burim i mirë i tiaminës, vitaminës B6, acidit folik, magnezit, fosforit dhe zinkut. Është burim i shkëlqyeshëm i fibrave dietale, vitaminës A, C, K, riboflavineve, kalciumit, hekurit, kaliumit dhe manganit. /Telegrafi/