Shqiptarët zotëronin 1 km rrugë me prostituta! Burgoset në Francë “Goni” dhe “Kely”

0
183

Një rrjet tutorësh shqiptarë është shkatërruar, pasi është faktuar që kishin përdodur dhjetëra për prostutcion në Tuluz.

Tatuazh me emër të tutorit nëpër pjesët e trupit, djegie të cigareve… tutorët shqiptarë i kanë metoda e tyre për më të pafuqishmet, për të dërguar gjatë natës disa dhjetëra vajza, nëpër trotuaret e Tuluzës.

Në më shumë se një kilometër rrugë në qytete këta persona rreshtonin vajzat për prostitucion, që 2016.

Pas një hetimi nga ana e Shërbimit policor rajonal Toulouse dhe autoriteteve tjera përkatëse të Bordos, në fund të vitit të kaluar ishin arrestuar shtatë burra dhe gra, të moshës në mes 22-vjeçare dhe 38-vjeçare, të akuzuar për “trafikim të qenieve njerëzore”, “pastrim të parave” dhe “shoqata kriminale”.

Ata u shfaqën të enjten dhe të premten në Gjykatën Penale në Bordo. Në qendër të debatit, tre vëllezër, përfshirë një shqiptar 38 vjeçar, me emrin “Goni”, dyshohet të jetë kreu i rrjetit dhe i mbrojtur nga avokati i Toulouse Appolinaire Legros-Gimbert.

“Ne po flasim për 18 vajza, por ka pasur një, dy ose tre, maksimumi,” thotë këshilli, “ne nuk duhet ta shohim këtë dosje me sytë tanë francezë, jemi në një mjedis rom në Shqipëri, për të prostituuar, e dinin se pse erdhën në Francë, ne jemi më shumë në një sistem të ndihmës dhe shkathtësisë së ndërsjellë.

Në kërkesat e tij, prokurori i Bordo nuk i kurseu të pandehurit, tre prej të cilëve u shfaqën në paraburgim. Ai ka kërkuar dënime që variojnë nga dy vjet në gjashtë vjet burg, me dënimet më të rënda që janë “Goni” dhe “Kely”. Ai kërkoi tre vjet burg për një grua 22-vjeçare të mbrojtur nga Morgan Dupoux.

Lutjet e avokatëve bënë të mundur uljen e këtyre dënimeve. Në fund “Goni” u dënua me 5 vjet burg dhe me ndalim të përhershëm në territorin francez; “Keli” prej 4 vjetësh dhe i njëjti ndalim.