Serbia ‹tregon dhëmbët›, shfaq për herë të parë avionët që i dhuroi Putin

0
356

Çdo gjë është gati për paraqitjen e një pjese të aftësive operacionale të Ushtrisë Serbe në aeroportin ushtarak të Batajnicës.

Ngjarja do të shënojë përvjetorin e çlirimit të Beogradit  nga Gjermania në Luftën e Dytë Botërore.

Për herë të parë pasi mbërritën, gjashtë avionet » MiG-29″ që Rusia i dhuroi Serbisë i janë shfaqur publikut në Batajnicë.

Ceremonia zyrtare e dorëzimit të avionëve do të mbahet sot, tha “Tanjug”.

Qytetarët të shumte kanë dalur në aeroport, ku  do të shohin më shumë se 2.200 ushtarë serbë, dhe më shumë se 130 automjete të ndryshme ushtarake, 30 aeroplanë dhe helikopterë, ndërsa industria e mbrojtjes e Serbisë do të paraqesë 40 modele të armatimeve të ndryshme.

Grupi  Forcave të Hapësirës së Rusisë,gjithashtu do të marrë pjesë sot në shfaqje.

Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq do të jetë gjithashtu i pranishëm në këtë ngjarje në Batajnicë.

Të ftuar të tjerë përfshijnë udhëheqjen më të lartë shtetërore dhe ushtarake të Serbisë, Ministrin rus të Mbrojtjes Sergei Shoigu, Presidentin e Republikës Serbe Milorad Dodi dhe anëtarët e trupit diplomatik.