Selfie, një çrregullim psikik që lë vend për brengosje

0
196

Hulumtuesit thonë se njerëzit e fiksuar pas selfieve kanë diagnoza psikologjike të quajtur “selfitis“.

Siç thonë ata, ka tri lloje të këtij çrregullimi.

E para është e kufizuar dhe përfshin të bëni fotografi disa herë në ditë pa publikuar fotot në rrjetet sociale.

Tjetër është akute, duke fotografuar veten disa herë në ditë dhe duke publikuar fotografi në rrjetet sociale.

E treta është kronike, dhe njerëzit që vuajnë nga kjo janë fotografuar pa kontroll dhe pothuajse të gjitha vetitë janë botuar në rrjetet sociale, të paktën gjashtë herë në ditë.

Termi “selfitis” është përmendur për herë të parë në një artikull gazete në vitin 2014.

Pas kësaj, hulumtuesit shqyrtuan fenomenin dhe arritën në përfundimin se ky “çrregullim” është me të vërtetë i pranishëm në shoqëri.