Ryanair, raporton 20 milionë euro humbje

0
338

Raporti i buxhetit të Ryanair tregoi një humbje prej 20 milionë euro për tremujorin e tretë, duke cituar çmime më të ulëta për shkak të kapacitetit të tepërt të dimrit në Europë.

“Ndërkohë që një humbje prej 20 milionë eurosh në tremujorin e tretë ishte zhgënjyese, ne u ngushëlluam se kjo ishte plotësisht për shkak të çmimeve më të ulëta se sa pritej, kështu klientët tanë po shijojnë çmime tepër të ulëta, gjë që është e mirë për rritjen e tanishme dhe të ardhshme të trafikut”, tha drejtori ekzekutiv i Michael O’Leary në një deklaratë për media.

Kompania u përball me një humbje prej 19.6 milionë euro për tremujorin, kundrejt një fitimi prej 105.6 milionë euro për të njëjtën periudhë të një viti më parë. Të ardhurat arritën në 1.53 miliardë euro kundrejt 1.41 miliardë euro vitin e kaluar, një rritje prej 9 për qind. Aksionet e kompanisë ranë më shumë se 3 për qind. Kompania gjithashtu paralajmëroi se çmimet mund të shihnin rënie të vazhdueshme. Ryanair tha se nuk mund të përjashtojë uljet e mëtejshme të çmimeve të fluturimit sidomos nëse ka zhvillime të papritura Brexit dhe/ose të sigurisë, raporton Reuters.

“Ne nuk e ndajmë opinionin e fundit optimist të disa konkurrentëve se fluturimet e verës 2019 do të rriten. Në mungesë të dështimeve të mëtejshme të linjave ajrore të BE-së dhe për shkak të rënies së çmimeve të naftës, presim që kapaciteti i ngarkesës së shkurtër të vazhdojë deri në 2019, gjë që ne besojmë se do të na çojë në një mjedis të dobët dhe jo më të fortë”, tha kompania në një deklaratë.