Rritet tregtia me pakicë në Evropë

0
216

Në muajin nëntor 2017 krahasuar me muajin tetor të 2017-së, vëllimi i tregtisë me pakicë u rrit me 1.5 për qind në të dyja zonën e euros (EA19) dhe në BE28, sipas vlerësimeve nga “Eurostat”, shkruan Telegrafi.

Kjo rritje ishte për shkak të produkteve jo ushqimore me 2.3 për qind, për Ushqim, pije dhe duhan me 1.2 për qind dhe 0.3 për qind për karburantin e automobilave. Rritja më e lartë u regjistrua në Portugalia me 3.9 për qind, Sllovenia me 2.8 për qind, Gjermania me 2.3 për qind dhe Kroacia më 2.1 për qind, rënie kishte vetëm në Estoni me -0.2 për qind. /Telegrafi/