Rreth 1000 Babadimra vrapojnë në Gjermani

0
279

Më shumë se 1000 persona të veshur në rroba të Babadimrit, kanë vrapuar nëpër rrugët e Michendorf afër Berlinit, për të shënuar këtë aktivitet tradicional në kuadër të festimeve për Krishtlindje.

Rreth 1,100 të rritur dhe fëmijë, i rezistuan kohës së ftohtë për të qenë pjesë e garës e cila dallonte nga 1-10 kilometra gjatësi.

Benedikt Statt, i cili fitoi garën për meshkuj në 10 kilometra gjatësi ka thënë se “është me të vërtetë ndjenjë e mire, atmosferë e mirë, kohë perfekte. Ishte kënaqësi”.