Rrepkat – fijet e kuqe të shëndetit

0
276

Rrepkat janë jashtëzakonisht të mira për pastrimin e gjakut dhe veshkave. Le të jetë rrepka princesha e sallatave tuaja pranverore.
Kur ta zbuloni se sa të përsosura janë në sallata dhe si meze, nuk do të mund të ngopeni. Rrepkat e kuqe nuk janë të preferuara vetëm si ushqim, por vlerësohen edhe si një ilaç i fuqishëm, që nga Perandoria Romake. Ato kultivohen kryesisht në Evropë dhe Kinë, ndërsa i përkasin të njëjtit lloj si brokoli, lakra, lakra e gjelbër…
Ajo rritet shpejt, kultivohet lehtë. Kur e mbillni, farat mbijnë pas vetëm 3 ditëve. Është për keqardhje se pse janë aq të injoruara si perime, sepse me të vërtetë nuk e meritojnë këtë.
Rrepkat janë jashtëzakonisht të mira për pastrimin e gjakut dhe veshkave. Le të jetë rrepka princesha e sallatave tuaja pranverore.

Kur ta zbuloni se sa të përsosura janë në sallata dhe si meze, nuk do të mund të ngopeni. Rrepkat e kuqe nuk janë të preferuara vetëm si ushqim, por vlerësohen edhe si një ilaç i fuqishëm, që nga Perandoria Romake. Ato kultivohen kryesisht në Evropë dhe Kinë, ndërsa i përkasin të njëjtit lloj si brokoli, lakra, lakra e gjelbër…

Ajo rritet shpejt, kultivohet lehtë. Kur e mbillni, farat mbijnë pas vetëm 3 ditëve. Është për keqardhje se pse janë aq të injoruara si perime, sepse me të vërtetë nuk e meritojnë këtë.