Qepa një ilaq i pakrahsueshëm për ….

0
314

Edhe pse kjo mund të shkaktojë problem për shkak të erës së pakëndshme që ajo gjeneron, duhet të dini seqepa është ushqim shumë i dobishëm për shëndetin, veçanërisht ka një efekt shërues në zemër, dhe në gjithë sistemin kardiovaskular.
Përbërësit e tij prej squfuri mund të zvogëlojnë sasinë e kolesterolit dhe triglicerideve dhe forcojnëmembranën qelizore në qelizat e kuqe të gjakut. Për shkak të këtyre karakteristikave, qepa ndihmon në parandalimin e sulmeve të zemrës. Studimet kanë treguar se qepët mund të përmirësojnë densitetin e kockave, dhe për këtë arsye mund të përdoret në mënyrë të veçantë për gratë në menopauzë të cilët po përballen mehumbjen e densitetit të kockave.
Gjithashtu këto studime kanë treguar se qepët ulin rrezikun e disa kancereve, edhe kur konsumohen në sasi të vogla. Mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të zorrës së trashë, fytit dhe vezorëve.