Putin kërcënon SHBA-të, nësa ata do…

0
202

Rusia do të zhvillojë raketat e ndaluara sipas një marrëveshjeje të Luftës së Ftohtë nëse SHBA do të dalë nga pakti, paralajmëroi Presidenti Vladimir Putin.

Komentet e tij pasojnë akuzën e NATO-s të martën se Rusia ka thyer tashmë Traktatin e Forcave Bërthamore të Intermediates-Range (INF).

Nënshkruar në vitin 1987 nga SHBA dhe BRSS, ndalohej përdorimi i të dy vendeve nga të gjitha raketat afatshkurtra dhe të mesme.

Por Putin thotë se akuza është një pretekst që SHBA të lërë paktin.

Në komentet televizive, udhëheqësi rus tha se shumë vende të tjera kishin zhvilluar armë të ndaluara sipas traktatit të INF.

«Tani duket se partnerët tanë amerikanë besojnë se situata ka ndryshuar aq shumë sa që [ata] gjithashtu duhet të kenë një armë të tillë», tha ai.

«Cila është përgjigja jonë? Është e thjeshtë, nëse ata e bëjnë do ta bëjmë edhe ne», u shpreh Putin.