Pse duhet shëtitur dhjetë minuta në ditë?

0
260

Ndërsa ecim, sistemi ynë nervor bën llogaritjet për të kuptuar se cila gjatësi e hapave dhe shpejtësisë konsumojnë sasinë më të vogël të energjisë.

Nuk duhet të na befasojë, pasi që përtacia jonë është ngulitur dhe ka një qëllim evolucionar

Shkencëtarët rekomandojnë se një shëtitje 10-minutëshe është e mjaftueshme brenda ditës.

Dhjetë minuta ecje në ditë megjithatë është minimale, paralajmërojnë shkencëtarët, kështu që nëse ne duam të konsumojmë më shumë kalori, duhet të bëjmë më shumë përpjekje.