Përgatituni! Kjo është dita kur ndërrohet ora

0
316

Llogaritja dimërore e kohës fillon fundjavën e ardhshme kur të shtunën ndaj të dielës në orën tre pas mesnate shigjetat e orës do të zhvendosen një orë pas.

Kjo do të thotë se koha në orën tre do konsiderohet si ora dy.

Llogaritja dimërore e kohës fillon fundjavën e fundit të tetorit dhe zgjat deri në fundjavën e fundit në mars kur fillon llogaritja verore e kohës.