Pamje të rralla filmike të dhunës serbe në disa qytete të Kosovës në vitin 1992

0
330

Pamjet janë xhiruar fshehurazi nga një gazetar i huaj në qytetin e Gjakovës, ku shihen shqiptarët të rrahur brutalisht nga policia serbe, në mesin e tyre edhe një prift shqiptar i rrahur brutalisht nga policia serbe në Gjakovë.

Gjithëashtu shihen luftime në rrugët e Gjakovës, ky dy polic serbë ishin vrarë në luftime më shqiptarët.

Priftit shqiptar policia serbe i kishin thënë:

“Do t’i varim në litar të gjithë priftat shqiptarë”

Edhe pse serbët janë një pakicë e vogël e popullsisë së Kosovës, forcat ushtarake dhe policiore të tyre e kontrollojnë gjithë Kosovën duke zbatuar një program të frikësimit dhe represionit kundër shumicës etnike shqiptare.