Pagjumësia shkakton dëmtime në tru

0
254

Situata bëhet më e rrezikshme kur e kalojmë gjithë natën pa vënë gjumë në sy. Nga një studim i kryer prej “Beth Israel Deaconess Medical Center” në Boston, tregon se ata që flenë 6 orë gjate një ditë dhe më pas mundohen ta rikuperojnë mungesën me 10 orë gjumë ditën tjetër, kjo nuk vlen.

Sipas të dhënave, debiti kronik i gjumit shkakton dëmtime në qelizat e trurit te quajtura adenosina.

“Jemi të gjithë në aktivitete të zgjatura, madje edhe fëmijët dhe kjo ndikon në gjumin që bëjmë, duke akumuluar një borxh kronik”, thuhet në studim.

Gjatë momentit të gjumit truri riorganizon të gjitha informacionet, por deri tani nuk dihej ndryshimi mes një nate të vetme pa gjumë dhe prishjes se gjumit në vazhdimësi.