Një trajtim efektiv kundër obezitetit

0
183

Një kurë e gjatë e pulpës se kësaj bime shumëvjeçare, e njohur edhe për shumë veti tjera shëruese, arrin ta rregullojë problemin e urisë, ndalon buliminë, duke shkaktuar një humbje të konsiderueshme të peshës, pa krijuar mungesa të vitaminave, mineraleve apo mino-acideve.

Gjithashtu, është tejet ushqyese, falë këtyre substancave që aloe vera posedon. Andaj, përveç faktit se është tejet ushqyese dhe e domosdosshme për organizmin, njëkohësisht parandalon shumë sëmundjeve, por edhe ndikon në shërimin e tyre.

Një eksperiment i kryer nga studiuesit e universitetit shëndetësor Fujita në Japoni, i kryer me 150 njerëz obez, tregoi një humbje peshe deri në 25 kg për 12 muaj, nga konsumi i 5-8 dcl lëng të pastër aloe në ditë, pa bërë ndonjë dietë tjetër.