Një analizë e thjeshtë gjaku që diagnostifikon dy lloje të kancerit

0
661
Spektroskopia infrared – e përdorur për të identifikuar dhe studiuar kimikatet së fundmi ka zënë vend në testet e gjakut.

Sipas një studimi të ri përmes kësaj metode mund të diagnosfifikohen limoma dhe melanoma, shkruan New York Daily News, përcjellë Klan Kosova.

Hulumtuesit nga Universiteti Shtetëror i Gjeorgjisë kanë përdorur teknikën e njëjtë për të analizuar mostrat e gjakut te minjtë me non-Hodgkin në limoma dhe melanoma dhe kanë nxjerr se ajo është një formë e besueshme për të vërjetut ndryshimet në qeliza që shkaktojnë këto dy lloje kaceresh.

“Qëllimi unë final është të themi se mund të përdorim këtë teknik të infrared, për të identifikuar lloje të ndryshme sëmundjesh”, ka thënë Unil Perera, njëri prej hulumtuesve.