Nëse vuani nga diabeti i tipit 2, konsumoni kikirik

0
268

Simptomat e tipit të diabetit 2 mund të kontrollohen përmes konsumimit të kikirikëve, pasi ata ndihmojnë në menaxhimin e nivelit të sheqerit në gjak gjatë ditës, tregon një studim.Kikirikët dhe gjalpi i kikirikëve mund të ndihmojnë për kontrollin e koncentrimit të glukozës.Studiuesit thonë se ngrënia e kikirikëve mund të reduktojë rrezikun nga zhvillimi i diabetit.Kikirikët kanë përmbajtje të ulët glikemike, ndërsa gjalpi i kikirikëve nëse përdoret çdo mëngjes mund të ulë dëshirën për të ngrënë më shumë, thuhet në një studim të kryer në Brazil.Kikirikët përmbajnë sasi të mëdha të magnezit. Shkencëtarët rekomandojnë konsumimin e kikirikëve për çdo ditë, në mënyrë që të merren sasitë e nevojshme të magnezit në trup, që ka efekt për sheqerin në gjak.Një studim amerikan pohon se konsumimi i përditshëm i kikirikëve ul rrezikun nga sëmundjet kardiovaskulare te pacientët e prekur me diabet.Ai po ashtu ndihmon edhe në uljen e tensionit të gjakut, një nga komplikimet e zakonshme te pacientët e prekur nga diabeti.