Nëse vini re ndonjë nga këto simptoma, kontrolloni menjëherë veshkat tuaja, mund të jeni në rrezik

0
779

Veshkat janë një nga organet më të rëndësishme në trupin e njeriut!Funksioni dhe qëllimi kryesor i veshkave janë largimi i lëngjeve të tepërta dhe mbeturinave nga trupi.Eshte jashtëzakonisht e rëndësishme që ju t’i kushtoni vëmendje të gjitha problemeve të veshkave dhe ti trajtoni seriozisht.Mënyra më e mirë për të trajtuar një lloj problemi të veshkave ose një sëmundje është gjetja e shkakut aktual. Shkaqet më të shpeshta për problemet e veshkave janë presioni i lartë i gjakut dhe diabeti. Gjithashtu, mund të vijnë edhe si pasojë e ndonjë çrregullimi gjenetik.

Simptomat më të zakonshme të sëmundjeve të veshkave.Mos i injoroni:

Dhimbje prapa
Duhet të dini se dhimbjet e veshkave dhe dhimbjet e prapme mund të jenë të vështira për t’u dalluar, por dhimbja e veshkave zakonisht është më e thellë dhe më e lartë në pjesën e pasme dhe në pjesën e prapme të vendosur nën brinjë, ndërkohë që dhimbjet e muskujve me dëmtime të shpeshta mbrapa priren të jenë më të ulëta në shpinë . Shkaqet e dhimbjes së veshkave janë kryesisht infeksionet e traktit urinar dhe gurët në veshka.

Ndryshimet në urinim
Ju mund te ngriheni shpesh natën për të urinuar.
Urina mund të jetë e shkumëzuar ose me flluska.
Ju mund të urinoni më shpesh, ose në sasi më të mëdha se zakonisht, me urinë të zbehtë.
Ju mund të urinoni më shpesh, ose në sasi më të vogla se zakonisht, me urinë me ngjyrë të errët.
Urina juaj mund të përmbajë gjak.
Ju mund të ndjeni presion ose te keni vështirësi urinimi.

Kruajtje e lëkurës
Kur veshkat dështohen, grumbullimi i mbetjeve në gjak mund të shkaktojë kruajtje të rëndë.

Enjtje
Dështimi i veshkave nuk e heq lëngun shtesë, i cili rritet në trupin tuaj duke shkaktuar ënjtje në këmbë, fytyrë ose duar.

Disa këshilla të thjeshta që mund t’ju ndihmojnë të mbani veshkat tuaja në gjendje të mirë:

Qëndro i hidratuar duke pire sa me shume lengje qe do ti ndihmojne veshkat tuaja te funksionojne sic duhet.
Ha shendetshem
Shiko tensionin e gjakut
Mos pi duhan dhe as alkol