Në Konsullatën e Republikës së Kosovës ne Zürich u përurua monografia e veprimtarit Halil Alidema

0
966

Në ambientin e Konsullatës të Republikës së Kosovës të organizuar për nderë të 28 Nëntorit në praninë e shumë bashkatdhetarëve nga e mbarë Zvicra u përurua monografia e veprimtarit dhe intelektualit Mr. Halil Alidema nga autori Dr. Hysen Matoshi.

Ne hyrje Konsulli i Kosoves z. Sami Kastarti dhe kosullja z. Shukrije Ramadani ne fjalët hyrës i uruan të pranishmëve dhe gjithë shqiptarëve 28 Nëntorin.

Pas recitimit të poezisë nga Ramadan Morina filloi edhe pasqyrimi i jetës dhe veprimtarisë të nismëtarit të çështjes kombëtare Mr. Halil Alidema dhe më pas u fol nga bashkëveprimtaret e pranishëm për veprimtarinë e tije.

Televizioni Syri për së afërmi filmoi takimin dhe pas përfundimit intervistuam edhe familjarët dhe të parët e Konsullatës e po ashtu edhe të pranishmit.