Murgeshat tymosin marihuanë dhe fitojnë një mal me para nga shitja: Është dhuratë e Zotit

0
375

Jeta e pazakontë e motrave të nderit në Kaliforni bazohet në kultivim dhe kujdes ndaj fidanëve të marihuanës. Nga to bëjnë vajra shëruese dhe sapunë, por edhe konsumimi është i përditshëm.

Në vend se ta përkushtojnë jetën e tyre besimit dhe lutjeve, motrat e nderit në Kaliforni kanë rënë “nën ndikim të keq”. Rendi “Sister of the Valley Order” në kopshtin e vet kultivojnë marihuanë.Nga kjo bimë ato krijojnë vajra dhe sapunë për qëllime mjekësore, transmeton Daily Mail. Televizioni britanik ITV, me qëllim të fushatës për legalizimin e marihuanës, i ka vizituar murgeshat e pazakonshme të cilat kultivojnë, prodhojnë por edhe e thithin “barin”. Përveç për qëllime rekreative, motrat prodhojnë edhe vajra dhe sapunë të cilat mund t’iu ndihmojnë personave të sëmurë nga artriti, skleroza dhe epilepsia, transmeton gazetametro.net.

 

Motrat e nderit, të cilat i kishte vizituar televizioni, janë larg atyre pamjeve të cilat i paramendojmë, si katolike të devotshme, transmeton Denver 7. Ato i kalojnë ditët, në vend të lutjeve, duke u kujdesur për bimët e marihuanës dhe prodhimit të barërave mjekësore.“Kemi pasur shumë më tepër prodhime, por porositë vijnë nga të gjitha anët dhe është vështirë që të përcillet hapi, ka thënë njëra nga motrat e nderit duke treguar një dollap në të cilën i ruajnë prodhimet mjekësore. Motrat besojnë se marihuana është “dhuratë e Zotit” me të cilën mund të lehtësohen simptomat, madje edhe plotësisht të shërohen sëmundjet.Këtë pohim e lidhin me faktet se në marihuanë ekzistojnë dy bashkëdyzime të lidhura me segmentin mjekësor, kanabidiol (CBD), i cili pretendohet se e zbutë dhembjen si dhe tetrahidrokanabiol (THC) i cili vepron si relaksant. Prej prodhimeve të tyre ato fitojnë 400.000 dollarë në vit, dhe planifikojnë ta zgjerojnë edhe më shumë plantacionin e tyre të “barit”.