MPB: Arrestimet kanë të bëjnë me vrasjen e Ivanoviqit, nuk ndërlidhen me përkatësitë etnike

0
161

Ministria e Punëve të Brendshme përmes një komunikate për media ka bërë të ditur se arrestimet e sotme në veri të vendit kanë të bëjnë me vrasjen e ish-liderit të SDP-së, Oliver Ivanoviq më 16 janar të këtij viti.

“Ministria e Punëve të Brendshme dhe ministri, z. Ekrem Mustafa, mbeten të angazhuar në përkrahjen e Policisë së Kosovës në kryerjen e obligimeve kushtetuese, sipas mandatit ligjor në kryerjen e obligimeve, sa i përket zbatimit të ligjit në Kosovë, në mënyrë profesionale, efektive dhe efikase”, thuhet në komunikatë.

“Pas urdhrit të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës, në veri të Kosovës, Policia e Kosovës arrestoi disa persona të dyshuar, të cilët dyshohen për përfshirje në rastin e vrasjes së politikanit, z. Oliver Ivanoviq”, bëhet e ditur në njoftim.

Sipas MPB-së, arrestimi i këtyre personave nuk ndërlidhet me përkatësinë e tyre etnike apo fetare, por vetëm me dëshmitë për dyshimin se kanë kryer vepër penale.

“Është shumë e rëndësishme që në këto aksione t’u besohet vetëm organeve të drejtësisë në Kosovë dhe që në asnjë formë të mos bëhen deklarime politike me qëllim të pengimit të drejtësisë. Është përgjegjësi e secilit në Kosovë që të kontribuojnë në mbajtjen e qetësisë publike dhe të shërbejnë që secili të ndihet i lirë të jetojë dhe veprojë pavarësisht se cilës përkatësi etnike i takon”, përfundohet në komunikatë.

Ministri Mustafa falënderon zyrtarët e Policisë e Kosovë të cilët me profesionalizëm kanë kryer të gjitha obligimet që ju jep ligji në raste të tilla.