Misteri/ Si mund të ndryshojë trurin tuaj magjia e…

0
326

Nganjëherë, ne flasim shumë, ecim shpejt, flasim shpejt, duke bërë në thelb çdo gjë më shpejt sesa duhet.Kur vini re se këtë ritëm e keni bërë çdo minutë të jetës tuaj, atëherë ju duhet të ndaleni për një minutë ose dy dhe të thithni frymën, pastaj ta nxjerrni jashtë.

Ritmi i jetës është dinamik, por kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të bëni një pushim ose pauzë. Krejt çfarë duhet të bëni është të uleni, të merrni frymë dhe të meditoni.

Historia e meditimit dhe konteksti fetar pas tij është i pandashëm. Shfaqja e kësaj praktike ishte të “meditonte në atë dritë të dëshirueshme të Savitrit shenjtor, i cili ndikon në ritet tona të devotshme” siç shkruhet në një nga referencat më të hershme të meditimit në Veda Hindu.

Me kalimin e kohës, format e tjera të meditimit kishin filluar të zhvilloheshin nëpërmjet Konfuçianizmit dhe Taoizmit në Kinë, si dhe hinduizmi, xhainizmi dhe budizmi i hershëm në Nepal dhe Indi.Në budizmin indian, meditimi konsiderohej të ishte një hap drejt çlirimit. Ajo filloi të përhapet në Kinë, Vietnam dhe Kore.

Meditimi budist është i lidhur me fenë dhe filozofinë e budizmit, përkatësisht në ndjekjen e tyre drejt ndriçimit dhe nirvanës – një zonë transhendente në të cilin ekziston liria nga të gjitha format e vuajtjes dhe ekzistencës.

Qëllimi është të zhvillojë vetëdijen, përqendrimin, fuqitë mbinatyrore, qetësinë dhe depërtimin për të hequr cilësitë e dëmshme që ata i konsiderojnë si pengesa në arritjen e qëllimit të tyre.